Over

In de klooster tuin

In de kloostertuin

De eerste Kloosterfair vond plaats in 2010, op initiatief van lifestyle winkel De Roode Haen te Culemborg, gevestigd in een stadsmonument op de Varkensmarkt 16. Wij – Willemien van Ton en Jesek van Sante – brachten ons idee voor de Kloosterfair tot leven in de prachtige tuin van Huize ‘Het Klooster’ in Zoelmond. Kijk op de oude website voor een impressie!

Na drie jaar met groot succes de fair in Zoelmond te hebben gehouden, presenteren wij  voor de derde keer met trots de fair op het natuurschone terrein van Stichting Werk aan het Spoel aan de Goilberdingerdijk in Culemborg.

Wij zijn altijd bezig met het volgen van de laatste woon-en lifestyle trends. Deze trends zien we als leidraad, maar we zullen altijd onze eigen(wijze) stempel op de collectie drukken. Dit vertaalt zich in veel kleur, opvallende designs, een vleugje eco-chic en producten die net even anders zijn. Liefst met een lekker (vinyl) muziekje op de achtergrond.

Kleur en betrokkenheid maakt mensen vrolijk en wij helpen daar met onze collectie graag aan mee. Natuurlijk hoort daar een kleurrijke fair-markt met veel vertier en beleving bij! Wil jij daar ook aan bijdragen? Kijk dan onder het kopje Aanmelden.

Missie, kernwaarden, profiel

Missie
Fortenfair creëert gastvrije ontmoetingsplaatsen in een fraai historisch en landschappelijk decor, waar regionale ondernemers, creatievelingen en bezoekers met elkaar in verbinding komen en worden geïnspireerd door verrassende, duurzame en eerlijke producten en diensten, omlijst met sportieve en vooral culturele activiteiten.

Kernwaarden
Fortenfair heeft per locatie een eigen karakter, maar de kernwaarden blijven altijd overeind:

gastvrijheid/happening/kleinschaligheid
ondernemerschap/cocreatie
duurzaamheid/eco

Profiel
Fortenfair is een kwalitatief hoogwaardige markt op en rond Werk a/h Spoel en Fort Everdingen, met een gevarieerd aanbod. Duurzame, unieke en creatieve initiatieven komen samen op deze bruisende markt. Hier is plek voor aanbieders in hergebruik, handgemaakte, ambachtelijke, eerlijke en bijzondere producten, sporten of diensten. Daarnaast biedt Fortenfair graag een podium aan goede doelen en ideële projecten, zoals het Prinses Beatrix Spierfonds, regionale zorginstellingen, stichting Doe een Wens, et cetera. 

Ook voor buitensporten, yoga, mindfulness en gevechtskunsten is ruimte. Voor kinderactiviteiten is speciale aandacht: kinderen maken spelenderwijs kennis met de omliggende natuur en de culturele historie van de fortomgeving. 

De Fortenfair is ongedwongen, groen en uitzonderlijk. De Fortenfair staat open voor iedereen, maar richt zich primair op ondernemers en bewoners in de regio. De Fortenfair zorgt voor verbinding tussen zowel (kleine) bedrijven, particulieren, verenigingen en cultuuraanbieders als de bezoekers in de omgeving van Fort Everdingen en Werk a/h Spoel.

Interessante weetjes

  • Fair op Werk aan het Spoel biedt producten met een verhaal – liefst zo eco en eerlijk mogelijk.
  • De Roode Haen staat zelf ook regelmatig op markten. Bijvoorbeeld op de Sunday market in Amsterdam, de Feelgood market in Eindhoven en we zijn fan van de zelfgemaakte markt in Utrecht.
  • De Roode Haen heeft een bijzondere webwinkel: hippiechicstyle.nl

Kijk ook eens op
www.deroodehaen.nl  ( de bakstenen winkel )
www.rebelmouse.com/eco2fabulous/  ( social frontpage)

Volg ons op twitter @eco2fabulous  en Like us op facebook/hippiechicstyle & facebook/kloosterfair-Werk-aan-het-Spoel